В РОСІЇ ВИРІШИЛИ СТВОРИТИ ДОБРОБАТИ ЗАМІСТЬ ПРОВЕДЕННЯ ЗАГАЛЬНОЇ МОБІЛІЗАЦІЇ – ISW

Якщо кожен «суб’єкт федерації» створить хоча б одну військову частину, до кінця серпня на російсько-український фронт може прибути 34 тисячне підкріплення.

Загальна мобілізація в РФ поки що оголошуватиметься не буде, натомість керівництво Росії наказало «суб’єктам федерації» створити в кожному регіоні добровільні батальйони для участі у війні. Добровільна мобілізація, за оцінками аналітиків, може зібрати приблизно 34 тисячне підкріплення, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

В Кремлі дали розпорядження усіляко стимулювати потенційних новобранців взяти участь у російсько-українській війні. В якості заохочення, для підписання піврічного контракту, пропонують грошову винагороду у розмірі від 3750 до 6000 доларів США на місяць. В окремих регіонах пропонують бонус за негайне зарахування, в розмірі 3400 доларів.

До служби планують залучати чоловіків віком до 50 років, за окремими військовими спеціальностям обмеження до 60 років. Перед відправленням в Україну новобранці проходитимуть місячну військову підготовку.

Російські ЗМІ вже підтвердили створення або розгортання добровольчих батальйонів у Курську, Приморському краї, Республіці Башкортостан, Чувашії, Чечні, Республіці Татарстан, місті Москва,  Пермській, Нижегородській та Оренбурзькій областях ще наприкінці червня і на початку липня. Також добровольчі підрозділи формуються в Тюменської області.

Водночас, рівень підтримки війни серед росіян почав знижуватися. За даними закритого опитування близько 57% громадян РФ позитивно ставляться до продовження військової агресії проти України. До того ж більшість росіян не готові платити з власної кишені на користь армії. Агітують «казаків» та безробітних: у РФ триває прихована мобілізація — ГУР Міноборони

Поделиться публикацией