В РОСІЙСЬКІЙ АРМІЇ ГОСТРИЙ ДЕФІЦИТ КАДРІВ — ПЛАНУЮТЬ ВЕРБУВАТИ ЗАСУДЖЕНИХ

Дефіцит особового складу в російській армії може змусити Міноборони Росії перейти до нетрадиційного комплектування, як от вербування персоналу та утримуваних із російських в’язниць для служби в приватній військовій компанії Вагнера, вважають аналітики британського Міністерства оборони.

“Якщо це правда, цей крок, ймовірно, вказує на труднощі із заміщенням значної кількості втрат росіян”, — вважають у британській розвідці.

Тим часом російські війська продовжують невеликі поступові територіальні завоювання в Донецькій області, а Росія стверджує, що захопила контроль над містом Григорівка. Також вони продовжують штурм магістралі Е-40 в напрямку міст Слов’янськ і Краматорськ.

“Російські сили, ймовірно, продовжують військовий тиск на українські сили, одночасно перегруповуючи та відбудовуючи для подальших наступальних дій у найближчому майбутньому”, — йдеться у зведенні.

Як йдеться в розслідуванні російського проекту «Реальні історії», російська приватна військова компанія «Вагнера» уже ​​вербує для війни в Україні ув’язнених із виправних колоній Петербургу. Ув’язненим пропонують поїхати на Донбас. Їх туди оформлятимуть начебто як на етап, до кордону повезуть під конвоєм, як звичайних ув’язнених. Тим, хто виживе, обіцяють винагороду у 200 тисяч рублів та амністію.

Поделиться публикацией