В ПОЛЬЩІ РОЗРОБИЛИ ТА ВИПРОБУВАЛИ СИСТЕМУ ДЛЯ БОРОТЬБИ З МАЛИМИ БЕЗПІЛОТНИКАМИ

Польська компанія Zakłady Mechaniczne Tarnów спільно з Військовим технологічним університетом розробили та випробували систему для боротьби з малими безпілотниками.

Про це 11 лютого ц.р. повідомив «Фокус», посилаючись на Milmag.

Наприкінці 2021 року на Центральному полігоні Військово-повітряних сил пройшли перші випробування системи для протидії безпілотникам у польових умовах. Перевірялася перевірка можливості виявлення, супроводу та боротьби з малими БПЛА.

В основі установки лежить 12,7 мм багатоствольний кулемет WLKM, який інтегрували з тепловізійною і денною камерами та лазерним далекоміром. Установка здатна працювати у трьох режимах:

режим ручного керування;

напівавтоматичний режим;

автоматичний режим (оператор лише дає команду на ведення вогню).

Заявляється, що станція радіолокації здатна виявляти цілі на дистанції до 3,5 км. При цьому випробування показали, що найефективніший режим вогню по дронах був автоматичний. Для цього застосовувалася оптико-електронна станція і тепловізор.

Розробники планують використовувати комплекс не тільки як засіб проти дронів, але й для знищення живої сили ворога, літаків і вертольотів, що низько летять, а також як засіб протиповітряної оборони для військових кораблів.

Поделиться публикацией