В ПОЛЬЩІ ПРАЦЮЮТЬ НАД СТВОРЕННЯМ ПЗРК PIORUN НОВОГО ПОКОЛІННЯ, ВРАХОВУЮЧИ ДОСВІД ВІЙНИ В УКРАЇНІ

Польські військові підприємства працюють над створенням ПЗРК Piorun нового покоління. Зброю розробляють із урахуванням досвіду війни Росії проти України.

Про це 18 квітня ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на віцепрезидента компанії Mesko Пшемислава Ковальчука.

Конструктор розповів, що зараз триває робота над проєктом «Grzmot», який стане наступником комплексу Piorun. По факту, це Piorun-2, який матиме кращі параметри й оновлену конструкцію. Ковальчук підкреслив, що оновлений ПЗРК буде важчим. Також іншим буде принцип його застосування.

Відомо, що для Piorun-2 розроблять нову ракету з іншою головою самонаведення. Роботи над розробкою та удосконаленням комплексу вже тривають. Очікується що перші випробування розпочнуть через 18 місяців. За словами Ковальчука, для доведення виробу до бойової готовності знадобиться кілька років.

ПЗРК Piorun – глибока модернізація польських комплексів Grom, який виробляє компанія Mesko. У ході модернізації чутливість інфрачервоної головки самонаведення збільшили в чотири рази. Ракета має бойову частину 1,82 кг і може уражати цілі на висоті до 4000 м і дальності до 6500 м.

Поделиться публикацией