В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ ВІДБУЛИСЯ ЧЕРГОВІ ВИПРОБУВАННЯ РАКЕТНОГО КОМПЛЕКСУ «ВІЛЬХА-М»

Виміри траєкторних параметрів руху ракети проводилися радарної системою MFTR-2100/40.

На військовому полігоні в Одеській області відбувся черговий етап випробувань ракетного комплексу «Вільха-М». У навчаннях були задіяні допрацьовані зразки ракет, повідомило Міністерство оборони 3 квітня.

Фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань та сертифікації озброєння і військової техніки виміряли траєкторні параметри руху ракети з допомогою радарної системи MFTR-2100/40. Вона автоматично супроводжувала ракети з допомогою радіолокаційного каналу з одночасною відеореєстрацією.

Ця радарна система призначається для високоточного вимірювання таких параметрів, як дальність, швидкісні характеристики і просторові координати. Вона записує всі траєкторні параметри об’єкта і може відтворити їх у будь-якій конкретній точці польоту. Максимальна дальність супроводу об’єктів – до 250 км.

Інформація про кожен пуск використовується КБ «Луч» у подальшій роботі над ракетним комплексом.

Ракетний комплекс «Вільха-М» створений на основі модернізованої радянської РСЗВ 9К58 «Смерч». Його випробування проводяться з квітня 2018 року. Восени 2019 року на озброєння у ЗСУ надійшли перші 100 серійних ракет «Вільха-М» і «Вільха-Р» калібру 152 міліметра.

Поделиться публикацией