В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ ВІДБУЛИСЯ ВИПРОБУВАННЯ МОДЕРНІЗОВАНИХ РАКЕТ РЕАКТИВНОЇ СИСТЕМИ ЗАЛПОВОГО ВОГНЮ «ВІЛЬХА-М»

30 серпня на півдні Одеської області відбулися випробування модернізованих ракет реактивної системи залпового вогню «Вільха-М» зі збільшеною дальністю ураження.

Про це 30 серпня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на прес-службу РНБО.

Стрільби модернізованими ракетами «Вільха-М» завершені успішно.

Заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос після завершення випробувань зауважив, що РНБО ухвалила ряд рішень щодо забезпечення якнайшвидшого прийняття на озброєння та постачання нових ракет для реактивних систем залпового вогню.

«Вільха-М» – розробка конструкторів державного підприємства «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами оборонно-промислового комплексу України.

Виробництво зазначених ракет здійснюватиметься в Україні за замкненим циклом.

Раніше повідомлялося, що до сьогоднішніх пусків на півдні Одеської області було видано відповідне сповіщення NOTAM (Notice to Airmen) про майбутні ракетні стрільби. За декілька діб після, Росія перекрила прилеглий до цього район для проведення своїх стрільб.

Подібним чином Росія вже здійснювала перепони під час міжнародних навчань Sea Breeze 2019, коли перед стартом морських маневрів перекрила одну з запланованих для морських стрільб локацій у Чорному морі.

Поделиться публикацией