В ОДЕСУ ПРИБУВ СЕНАТОР США, ЯКИЙ ОПІКУЄТЬСЯ ДОЛЕЮ УКРАЇНСЬКИХ МОРЯКІВ-ЗАРУЧНИКІВ

В Одеській області з офіційним візитом перебуває член Комітету з питань національної безпеки та урядових справ, Комітету Сенату США з питань розвідки, сенатор США від штату Оклахома Джеймс Ленкфорд. Наразі він опікується долею українських моряків, яких російська влада взяла у заручники.

Про це 27 травня ц.р. повідомив «Укрінформ», посилаючись на прес-службу Одеської облради.

В рамках візиту відбулася низка україно-американських зустрічей. Під час однієї з них Джеймс Ленкфорд зустрівся з головою Одеської обласної ради Анатолієм Урбанським, в.о. головою ОДА Сергієм Паращенком, депутатом ВРУ Павлом Унгуряном.

«Я радий відвідати Одесу в рамках підтримки економічних, політичних та соціальних зв’язків. Я знаю, що українці дуже стурбовані долею моряків, яких російська влада взяла у заручники. У рамках нашої взаємної співпраці ми будемо працювати з цією та багатьма іншими проблемами, спрямованими на подальше партнерство наших держав», – зробив заяву під час прес-конференції Ленкфорд.

Урбанський зазначив, що Ленкфорд – перший вагомий іноземний парламентар, який прибув в нашу країну після інавгурації новообраного Президента України, і вважає даний візит досить знаковою подією не лише для Одещини, а й для України в цілому: «Ми вдячні нашим американським партнерам за підтримку реформ в нашій країні та за підтримку у розв’язання питання повернення одеських моряків з полону. Ми з оптимізмом дивимося у майбутнє стосовно розв’язання цього питання», – зазначив голова обласної ради.

Також у цей день заплановано низку зустрічей, зокрема з командуванням військового оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Збройних Сил України та з командуванням Військово-Морських Сил України з метою продовження стратегічної співпраці у сфері оборони.

 

Поделиться публикацией