В НАТО НАРОСТЯТЬ ПРОМИСЛОВЕ ВИРОБНИЦТВО ЗБРОЇ ТА БОЄПРИПАСІВ

Країни НАТО мають намір наростити промислове виробництво зброї та боєприпасів.

Про це 14 лютого ц.р. повідомив Укрінформ, посиаючись на заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберг.

Нове озброєння необхідне для поповнення запасів в арсеналах країн Альянсу і подальшої допомоги Україні у війні з Росією.

За словами генсека НАТО, війна України з Росією спустошує арсенали Альянсу, оскільки рівень використання боєприпасів Силами оборони України значно вищий за рівень їхнього виробництва.

«Війна в Україні … спустошує арсенали союзників. Поточний рівень використання боєприпасів Україною у багато разів вищий за наш рівень виробництва», – сказав Столтенберг.

Він зазначив, що це тисне на оборонну промисловість країн-членів НАТО.

«Наприклад, очікування боєприпасів великого калібру збільшилося з 12 до 28 місяців. Замовлення, розміщені сьогодні, будуть доставлятися лише за два з половиною роки. Тож маємо збільшити виробництво та інвестувати в його промислові спроможності», – наголосив генеральний секретар Альянсу.

Єнс Столтенберг повідомив, що НАТО щойно завершило огляд запасів боєприпасів і має намір збільшити їх у рамках процесу оборонного планування.

За його словами, кілька союзників, включаючи США і Францію, вже уклали нові багаторічні контракти з оборонною промисловістю, що дозволяє робити цілеспрямовані інвестиції у збільшення виробничих спроможностей.

«Я сподіваюся на досягнення швидкого прогресу у цій роботі. Це дозволить нам допомагати Україні і водночас забезпечувати захист кожного дюйма території Альянсу», – наголосив генеральний секретар НАТО.

Поделиться публикацией