В НАСТУПНОМУ РОЦІ СТВОРЯТЬ БРИГАДНУ БОЙОВУ ТАКТИЧНУ ГРУПУ НА ЗРАЗОК ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ ШТАТНОЇ СТРУКТУРИ НАТО

У 2020 році на базі гірсько-штурмової бригади ЗСУ створять бригадну бойову тактичну групу на зразок організаційної штатної структури НАТО (англ.  Brigade Combat Team).

Про це 17 грудня повідомив Український мілітарний портал посилаючись на виступ під час брифінгу в Інформагентстві АрміяInform начальника відділу бойової підготовки Сухопутних військ – заступника начальника управління бойової підготовки Головного управління підготовки ЗСУ підполковника Владислава Пономарьова.

Вектор підготовки експериментальної бригади буде направлено на нарощування бойових спроможностей щодо оперативної сумісності з військовими частинами держав – членів Альянсу. А сам експеримент розпочнеться у липні 2020-го й триватиме два роки.

Упродовж усього циклу підготовки бригада не братимуть участі в проведенні операції Об’єднаних сил. Натомість, її постійно залучатимуть до різного роду міжнародних навчань та заходів.

«Наразі всі військові частини ЗСУ здійснюють як індивідуальну, так і колективну підготовку згідно зі стандартами НАТО. Відмінність лише в тім, що ми готуємося відповідно до нашої організаційно-штатної структури. Експериментальну бригаду переведуть на штат, який застосовується в арміях Альянсу», – зазначив офіцер.

Тобто загальновійськовий натовський командир розуміє, що його бригада здатна здійснювати оборону на лінії фронту до 20 км. З тактико-технічними характеристиками наших підрозділів він не знайомий. Тож, щоб успішно застосовувати у спільних операціях українську бригаду, вона має відповідати організаційно штатній структурі військових частин НАТО.

 

Як підсумок, сплановано мати боєздатну та взаємосумісну бригадну тактичну групу, яка відповідатиме натовським стандартам і буде спроможна вести бойові дії в усіх основних видах бою, як на території нашої держави, так і за її межами.

 

Поделиться публикацией