В МІНОБОРОНИ ОЧІКУЮТЬ НА ЗБІЛЬШЕННЯ ВІЙСЬКОВОЇ ДОПОМОГИ ВІД США У 2020 РОЦІ

Україна розраховує на збільшення військової допомоги з боку США в наступному році. Про це заявив міністр оборони Андрій Загороднюк в інтерв’ю Reuters 11 листопада.

За словами Загороднюка, Україна очікує в 2020 році виділення США допомоги не менше 391 млн доларів, яка була виділена в цьому році. На виділені гроші в наступному році Україна планує придбати більше ракет Javelin.

«Як в уряді, так і в Конгресі існує загальна думка, що її (військову допомогу — ред.) слід нарощувати. Ми відчуваємо підтримку, і вона є. Це на 100 відсотків», — заявив Загороднюк.

Як зазначив міністр оборони, військова допомога з боку США демонструє міжнародну підтримку України.

«Це не просто гроші і не обладнання. Мова також йде про демонстрації підтримки з боку міжнародного співтовариства Україні. І це насправді, ймовірно, має для населення ще більше значення, ніж саме обладнання», — сказав Загороднюк.

Раніше радник з національної безпеки президента США Дональда Трампа Роберт О’брайен в інтерв’ю для американського телеканалу

CBS News заявив про те, що допомога США не триватиме вічно.

7 листопада Міноборони США і України підписали протокол про військове співробітництво.

11 вересня Вашингтон погодив і схвалив виділення Україні 250 млн доларів військової допомоги.

З початку російської агресії в Донбасі Збройні сили України отримали від Сполучених Штатів Америки майже десять тисяч одиниць військової техніки, а американські військові інструктори навчають українських військовослужбовців.

Поделиться публикацией