В МОРСЬКІЙ ПІХОТІ РОЗПОЧАЛИ ВИКОРИСТАННЯ ПАРАШУТІВ ТИПУ «КРИЛО»

Група спеціалістів 36-ї бригади морської піхоти розпочала повітряно-десантну підготовку з парашутних систем типу «крило»

Про це 13 червняц.р. повідомляє Міністерство оборони України.

Програма десантування включає в себе здійснення стрибків з висоти 3000 м з вертольоту Мі-14, як в денну пору доби, так і в ночі застосовуючи парашутну систему спортивного типу.

Особливої цінності даній парашутній системі додає можливість десантування з надвеликих висот — це близько 8 тисяч метрів, а також долати відстань 15 км для прихованої доставки військовослужбовців в район виконання завдання.

 

«Десантування вночі потрібне, аби хлопці вчилися діяти в екстремальних обставинах ночі, коли людина має довіряти всім іншим чуттям окрім зору. Вони навчаються безпечно приземлятися з системою «крило», а не «купол», як було раніше. Ну і, звісно, найскладніше — майстерність контролю висоти в темряві, яку їм треба буде відточити, вдосконаленню немає меж, особливо тут, в морській піхоті», — розповів начальник повітрянодесантної служби бригади.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що підприємство Спецтехноекспорт успішно виконало контракт з поставки парашутних систем спеціального призначення та керованих систем десантування військових вантажів виробництва американської компанії Airborne Systems North America для Збройних Сил України.

 

Також парашути спецпризначення та керовані системи десантування вантажів американської компанії «Airborne Systems» допущені до експлуатації у ЗС України на особливий період.

Поделиться публикацией