В ЛІВІЇ В УДАРНИЙ КВАДРОКОПТЕР АВТОНОМНОМУ РЕЖИМІ АТАКУВАВ ЛЮДИНИ

Ударний квадрокоптер KARGU-2 в автономному режимі атакував людини в ході збройного конфлікту між регулярними підрозділами Лівії і військовим угрупуванням, яку очолює Халіфа Хафтар.

 

Про це повідомив портал focus.ua, посилаючись на звіт ООН.

 

За даними журналістів, смертоносний дрон, створений в Туреччині, без будь-якого наказу націлився на одного з солдатів Хафтара, коли він намагався відступити.

 

Також повідомляється, що квадрокоптер працював в «високоефективному» автономному режимі, який не вимагав втручання людини, і це перший випадок, коли бойовий робот вбив людину без наказу оператора.

 

Консультант з питань національної безпеки, що спеціалізується на безпілотних системах і Дронов, Зак Келленборн, в своєму звіті підтвердив, що це перша подібна атака, коли коптер атакує людей без будь-яких інструкцій.

 

«Наскільки крихка система розпізнавання об’єктів? Як часто він неправильно визначає цілі?», — задався питанням військовий експерт.

 

Інший експерт Джек Уотлінг, який спеціалізується на дослідженні наземної війни в Королівському інституті об’єднаних служб, підкреслив, що цей інцидент в Лівії демонструє «строкову і важливу необхідність обговорити регулювання автономного зброї».

 

Організація Human Rights Watch після вбивства людини закликала затвердити заборону на розробку, виробництво і використання повністю автономного зброї, що, на думку правозахисників, «покладе край роботам-вбивцям».

Поделиться публикацией