В КИТАЇ ПРОДЕМОНСТРУВАЛИ ЗАМІНУ РОСІЙСЬКИХ ДВИГУНІВ НА ВИНИЩУВАЧАХ

Китайські ЗМІ опублікували репортаж в якому продемонстрували корабельний винищувач J-15 вперше оснащений новими двигунами WS-10 вітчизняного виробництва.

Про це 29 листопада ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на видання War Zone.

Це важливий етап розвитку у програмі китайських авіаційних двигунів, оскільки J-15 був останньою китайською похідною сімейства літаків Flanker, яке було оснащено оригінальними російськими двигунами АЛ-31Ф. Цей крок свідчить про повну довіру китайських військових до двигунів WS-10 в складних умовах військово-морського флоту та про подальший відхід Китаю від Росії як постачальника двигунів.

Зображення, про які йде мова, взято зі звіту, який був показаний на державному каналі Центрального телебачення Китаю (CCTV) у рамках більш широкої доповіді про стан китайських винищувачів J-15 через десять років після того, як перший літак вийшов у море для випробувань на борту.

Вигляд ззаду на діючий J-15 в ангарі чітко показує, що він оснащений двигунами WS-10, розробленими компанією Shenyang-Liming, котра також відома як Taihang на честь китайського гірського хребта.

Поделиться публикацией