В ЗС РФ НАВЧИЛИСЯ ЗНИЖУВАТИ ЕФЕКТИВНІСТЬ РСЗВ HIMARS — CNN

«Останніми місяцями Росія все частіше перешкоджає роботі мобільних ракетних комплексів американського виробництва в Україні, використовуючи електронні перешкоди, щоб вивести з ладу систему наведення на ціль за допомогою GPS, що призводить до того, що ракети промахуються по цілях», — пишуть автори CNN.

Реактивні системи середньої дальності сприймалися як те, що змінило ситуацію у війні, пишуть журналісти. Але останніми місяцями системи стали менш ефективними через інтенсивне блокування з боку росіян, повідомили CNN п’ять американських, британських і українських джерел. Видання зазначає, що це змусило шукати способи налаштувати програмне забезпечення HIMARS таким чином, щоб протистояти глушінню з боку окупантів. «Це постійна гра в кішки-мишки» з пошуку контрзаходів проти глушіння, тільки для того, щоб потім росіяни протидіяли цим контрзаходам. І незрозуміло, наскільки довготривалою буде ця гра в довгостроковій перспективі», — каже представник Пентагону.

З огляду на те, що великий український контрнаступ очікується дуже скоро, і Україна покладається на HIMARS, рішення, які допоможуть українським військам досягти значного прогресу, стають ще більш пріоритетними, зазначають автори. «Одна справа — стримувати росіян там, де вони зараз перебувають. Інша справа — вигнати їх звідти», — сказав бригадний генерал армії США у відставці Стівен Андерсон.

Поделиться публикацией