В ЖОВТНІ ВІЙСЬКО ОТРИМАЛО МАЙЖЕ 400 РЕАКТИВНИХ ВОГНЕМЕТІВ

Минулого місяця до Збройних Сил України було передано майже 400 одиниць вогнеметів РПВ-16 та пускових пристроїв до них.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на УМП.

Серійне виробництво реактивних піхотних вогнеметів РПВ-16 з минулого року організовано у Державному Науково-дослідному інституті Хімічних продуктів.

Створення та серійний випуск РПВ-16 відбувається у кооперації виробничих потужностей ДНДІ Хімічних продуктів, КП “ШКЗ “Імпульс” та ДАХК “Артем”, які є підприємствами-учасниками Концерну “Укроборонпром”.

Реактивний піхотний вогнемет оснащений реактивною гранатою зі спеціальною термобаричною сумішшю.

Реактивний вогнемет РПВ-16

Термобарична зброя знищує противника завдяки створенню під час вибуху високотемпературного імпульсу, який супроводжується різким перепадом тиску. Вона також називається боєприпасами об‘ємного вибуху.

При цьому фугасна дія 93-міліметрового пострілу РПВ-16 еквівалентна артилерійському снаряду великого калібру.

Тому ця переносна зброя здатна знищувати живу силу противника навіть за потужними укриттями, а також легкоброньовану техніку, на відстані близько одного кілометра.

РПВ-16 – термобарична зброя, яка розроблена та виробляється для українського війська за Державним оборонним замовленням. Вогнемет вже вдало пройшов приймально-здавальні випробування та найближчий часом посилить військові підрозділи.

Приклад застосування реактивних протитанкових гранатометів бійцями 30-ї механізованої бригади у протидії російській агресії на Донбасі:

Загалом минулого місяця Державний концерн “Укроборонпром” передав українським захисникам 697 одиниць озброєння та військової техніки.

Поделиться публикацией