В ДЕНЬ ВМФ ДО СКЛАДУ ФЛОТУ БУДЕ ПРИЙНЯТО ЧОТИРИ АРТИЛЕРІЙСЬКІ КАТЕРИ

Випробовування чотирьох нових катерів «Вишгород», «Кременчук», «Лубни» та «Нікополь» добігають кінця. Катери будуть прийняті до складу Військово-Морських Сил на День флоту України – 1 липня. Зараз вони проходять заключні етапи випробувань в Одеській затоці.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Думську.

Нещодавно всі катери отримали бортові номери, що відповідають стандартам НАТО – Р179 «Вишгород», Р178 «Лубни», Р177 «Кременчук» і Р176 «Нікополь».

180625 kater 1

Всі чотири катери були спущені на воду на суднобудівному заводі «Кузня на Рибальському» рік тому. В кінці серпня вони своїм ходом прибули до Одеси. Тоді ж почалися ходові випробування, які повинні завершитися прийняттям нових «москітів» до складу ВМСУ.

Під час випробувань особливу увагу представники виробника разом із військовими моряками приділяють роботі бойових модулів та апаратури навігації. Так, на полігоні бойової підготовки у південно-західній частині Чорного моря перевіряють швидкість ходу і маневреність, роботу апаратури навігації, можливості енергетичної установки, рульовий, якірний, швартовно-буксирний та леєрний пристрої. Крім того, тестують дальність плавання, спроможність кормового й носового бойових модулів, апаратуру навігації та герметизацію зовнішнього контуру катерів.

180625 kater 2

Група таких катерів може атакувати навіть великі цілі, не даючи змоги ворогові сконцентруватися на одній мішені. Катери здатні під прикриттям димової завіси й завдяки корпусу, побудованого за технологією Stealth, підходити на дистанцію вогневого ураження до корабля противника і завдавати йому прицільних ударів.

180625 kater 3

 

Поделиться публикацией