В АМЕРИЦІ ВИЗНАЧИЛИСЯ З ПОСАДАМИ МАЙБУТНЬОГО ДЕРЖСЕКРЕТАРЯ І РАДНИКА З ПИТАНЬ НАЦБЕЗПЕКИ

 

Демократ Джо Байден, який був визнаний переможцем президентських виборів у США, готовий уже скоро оголосити номінантів на посади глави Державного департаменту та радника Білого дому з питань національної безпеки в новій адміністрації.

 

Про це 23 листопада ц.р. повідомив «Укрінформ»,  посилаючись на The New York Times. Зазначається, що ці дві посади є ключовими у формуванні зовнішньої політики США.

«Очікується, що Ентоні Блінкен, прибічник глобальних союзів і один із найближчих радників Джо Байдена, буде номінований на посаду державного секретаря США», — повідомляє видання.

При цьому підкреслюється, що новому главі Держдепу доведеться докладати зусиль, щоби «об’єднати скептично налаштованих міжнародних партнерів у новому протистоянні з Китаєм».

Блінкен, який раніше обіймав посаду заступника держсекретаря США, послідовно критикував агресію Росії та виступав за надання Україні летального озброєння.

Водночас, повідомляється, що Джо Байден має намір призначити на іншу впливову посаду, радника з питань національної безпеки, свого давнього помічника Джейка Саллівана.

Разом Ентоні Блінкен і Джейк Салліван, які перебувають у дружніх стосунках та мають спільний світогляд, були опорою Джо Байдена в питаннях зовнішньої політики під час його кампанії на виборах президента США.

Поделиться публикацией