ВІЦЕ-ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР УРУСЬКИЙ ПОВІДОМИВ ПРО КЛЮЧОВІ ЕЛЕМЕНТИ РЕФОРМИ ОПК

Віце-прем’єр-міністр України — міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський повідомив 23 жовтня під час прес-конференції про ключові елементи реформи ОПК.

Зокрема, за його словами, планується створити дві керуючі холдингові компанії – «Оборонні системи України» та «Аерокосмічні системи України».

Наразі передбачається, що «Оборонні системи України» матимуть шість профільних холдингів: «Авіаремонт», «Високоточна зброя», «Бронетехніка», «Морські системи», «Радарні системи», «Боєприпаси та спецхімія».

 

У свою чергу, «Аерокосмічні системи України» матимуть у складі три холдинги: «Антонов», «Авіаційні двигуни» та «Ракетно-космічний центр «Південний».

 

О.Уруський повідомив, що підпорядковані напряму міністерству будуть Агентство оборонних технологій, ДІФКУ — Державна інноваційна фінансово-кредитнв установа, ДП «Безпека» та підприємства-спецекспортери.

 

Із наведеної віце-прем’єр-міністром України — міністром з питань стратегічних галузей промисловості України схеми виходить, що Державна служба експортного контролю України поверне собі колишній статус та підпорядковуватиметься Кабінету міністрів України напряму.

 

Раніше, в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» віце-прем’єр-міністр України – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України зазначив, що «Оборонні системи України» та «Аерокосмічні системи України» займатимуться розробками стратегій, піклуватися про залучення інвестицій та жодним чином не втручатимуться у господарську діяльність холдингів.

Поделиться публикацией