ВІЦЕ-ПРЕМ’ЄРОМ З ПИТАНЬ ОПК МАЄ БУТИ ПРИЗНАЧЕНИЙ ОЛЕГ УРУСЬКИЙ

Постановою Верховної Ради України 10 червня внесено подання на призначення віце-прем’єр-міністром України – міністром з питань стратегічних галузей промисловості України призначено Олега Уруського.

 

Уруський Олег Семенович з квітня 2020 року очолював приватну компанію «Прогрестех-Україна» з російськими бенефіціарами. Зокрема, у ЗМІ вказують, що «офіційним кінцевим бенефіціаром компанії «Прогрестех-Україна» є академік військових наук Росії Володимир Кульчицький  – заслужений працівник транспорту Російської Федерації, засновник та голова ради директорів групи компаній «Прогрестех» – відомої інженерно-сервісної структури у галузі авіабудівництва та технологій аеропортів з головним офісом у Москві».

 

У 2014 році О.Уруський був заступником гендиректора «Укроборонпрому». У 2015 році кілька місяців працював директором Державного космічного агентства України.

До того був першим заступником міністра промислової політики, а на початку 2000-х обіймав посаду заступника голови Держкомісії з питань ОПК, якою керував відомий в Україні фахівець ракетної промисловості академік Володимир Горбулін.

Поделиться публикацией