ВІТЧИЗНЯНИЙ 120-ММ МІНОМЕТ МП-120 ПРИЙНЯЛИ НА ОЗБРОЄННЯ ЗСУ

Вітчизняний 120-мм міномет МП-120 прийняли на озброєння Збройних Сил України (ЗСУ).

Про це 28 січня ц.р. повідомило інформаційне агентство АрміяInform Міністерства оборони України.

Рішення ухвалене, «враховуючи позитивні результати державних випробувань та з метою забезпечення Збройних Сил України артилерійським озброєнням».

Відповідно до наказу Міністерства оборони України від 25.01.2022 року № 26 міномет калібру 120 міліметрів МП-120 прийнятий на озброєння українського війська.

Цьому передували державні випробування тривалістю у півтора року, на яких, як заявляється, було здійснено повний настріл ресурсу ствола — понад 5000 пострілів.

На гарантованому ресурсі у 5000 пострілів отримано знос ствола не більше ніж 0,2 мм, максимальний, за чинними нормативами, становить 0,4 мм.

Виробник розказав, що збільшити живучість ствола вдалося за рахунок нової технології виготовлення: його проковують ізсередини та ущільнюють.

Балістичні характеристики ствола залишилися ті самі, що і у радянського аналога — максимальна дальність стрільби становить 7100 метрів.

Розробник та виробник міномету — приватне підприємство ТОВ «Українська бронетехніка». Окрім випуску бронеавтомобілів з 2016 року підприємство займається виготовленням лінійки мінометів.

Також цей ствол має подвійний запас міцності за максимальним тиском порохових газів, що дозволяє використання перспективних мінометних пострілів підвищеної потужності та дальності стрільби.

Поделиться публикацией