РАКЕТНИЙ КОМПЛЕКС «НЕПТУН» МОЖЕ ОТРИМАТИ КОЛІСНУ БАЗУ ВІД ЧЕСЬКОЇ TATRA

Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомив представник військового відомства України.

За його словами, таке рішення на стадії прийняття, та пов’язано із системними проблемами вітчизняного виробника – кременчуцької компанії «АвтоКрАЗ».

Співбесідник агентства наголосив, що для реалізації плану Міноборони щодо закупівлі одного дивізіону вітчизняних ракетних комплексів РК-360 МЦ «Нептун» потрібно 20 військових автомобілів.

Tatra Trucks a.s. залишилася єдиним виробником вантажівок в Чехії. Фірма є одним з визнаних розробників колісних військових транспортних засобів і пропонує чотири сімейства армійських вантажівок.

У жовтні 2009 р фірма Tatra уклала угоду з американською фірмою Navistar Defense (військове відділення автомобілебудівної корпорації Navistar) про спільну розробку військових вантажівок і продажу їх на міжнародному ринку.

Воєнізовані версії важких повнопривідних комерційних вантажівок серії 158, відомих під торговою назвою Phoenix, з’явилися у виробничій програмі в 2012 р.

Поделиться публикацией