ВІТЧИЗНЯНИЙ БОЙОВИЙ РОБОТ «ЛЮТЬ» ВЖЕ ВИКОРИСТОВУЄТЬСЯ НА ФРОНТІ В ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОМУ ФОРМАТІ – М. ФЕДОРОВ

Наразі є передсерійне виробництво українського бойового робота «Лють», який вже використовується на фронті в експериментальному форматі. Ціна за одного робота — близько 10 тисяч доларів.

Про це 4 жовтня ц.р. повідомив Цензор.НЕТ, посилаючись на віцепрем’єра з інновацій, міністра цифрової трансформації Михайла Федорова у коментарі УНН.

«Вже є, можна сказати, передсерійне виробництво, вже є зразки, які використовуються на фронті, які в експериментальному форматі. Далі залежить від потреб Сил оборони», — зазначив він.

За словами Федорова, є деякі експериментальні підрозділи, які використовують роботизовані технології.  Після успішного тестування бойового робота на полі бою вони будуть робити вже запит на потрібну кількість, яка буде організаційна структура застосування.

Він уточнив, що тільки тоді будуть контракти з відповідними виробниками.

Водночас Федоров не сказав, в яких масштабах планується виробництво робота «Лють».

«Питання в тому, на яких ділянках фронту це можна використовувати, є багато нюансів. Для цього ми спеціально створили декілька експериментальних підрозділів прямо в бригадах, які воюють для того, щоб тестувати й умовно писати нову доктрину застосування, щоб прогнозувати закупівлі», — додав міністр.

 

Поделиться публикацией