ВІРМЕНІЯ ПОСТАЧАЛА РОСІЇ ВИНИЩУВАЧІ СУ-30 – ДЖЕРЕЛА В ТУРЕЧЧИНІ

За даними турецьких ЗМІ, Вірменія може бути втягнута у війну проти України, зважаючи на те, що є дані про передавання Росії винищувачів Су-30. У журналістів Haber Global з’явилися супутникові знімки, які підтверджують, що що літаки залишили територію Вірменії 23 березня.

В цей день чотири винищувачі вилетіли з аеропорту «Еребуні» в Єревані. За даними HG, які посилаються на фото, де вказано час фіксації, це виліт відбувся о 12:50 за місцевим часом: винищувачі пролетіли над містом Мартуні та досягли кінцевого пункту призначення в РФ о 13:14.

На першому з супутникових знімків, зробленому 18 березня на авіабазі у Вірменії, можна побачити 4 бойові літаки типу Су-30. А на другому від 25 березня — винищувачів Су-30 на тому ж місці вже не було. Натомість там дислокувалися МіГ-29.

Нагадаємо, вперше інформація про те, що Вірменія може бути задіяна до постачання російської армії військовою аеротехнікою з’явилася 28 березня. Та дипломатичні представництва, зокрема посольство Вірменії в Україні заявляли, що поширена інформація не відповідає дійсності. А прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Су-30СМ жодного разу не залишали територію Вірменії з дня їхнього ввезення в країну.

Пашинян також спростовував інформацію про транзит його країною найманців із Сирії для війни в Україні. Відповідний пост з’явився в його твітер-акаунті. Напередодні з’явилася припущення, що це було перевезення першої партії бойовиків із Близького Сходу.

Крім того, як вже повідомлялося, Вірменія створила всі умови, щоб російський бізнес міг переїхати та асимілюватися.

Поделиться публикацией