ВІЙСЬКОВІ БІЛОРУСІ ОТРИМАЛИ НОВУ РАДІОРЕЛЕЙНУ СТАНЦІЮ

У війська зв’язку Збройних Сил Республіки Білорусь надійшов черговий серійний зразок нової цифрової радіорелейної станції Р-414МБРП.

Про це 5 липня ц.р. повідомив «Український мілітарний портал», посилаючись на Міноборони Білорусі.

На виробничому майданчику ВАТ «Агат – електромеханічний завод» завершене відвантаження в інтересах військового відомства нової цифрової радіорелейної станції Р-414МБРП «Сосна-2».

Серійний зразок даного виробу виготовлений в рамках державного оборонного замовлення.

Відзначається, що всього з початку 2020 року було поставлено у війська п’ять виробів даного типу.

При проєктуванні було враховано досвід практичного застосування у військах попередньої розробки – радіорелейної станції Р-434 «Цитрус».

Повідомляється, що при створенні станції Р-414МБРП «Сосна-2» було підвищено мобільність і живучість станції, а також кількість організованих радіорелейних напрямів (кількість цифрових радіорелейних станцій збільшено до семи одиниць).

Застосування універсальних опорно-поворотних пристроїв і кріплень надало можливість розміщувати різні типи антен.

У новому виробі гідравлічний принцип розгортання щогли замінений на електромеханічний, а застосування засобів автоматизації дозволило забезпечити розгортання / згортання апаратного зв’язку Р-414МБРП-А, включаючи підняття щогли на висоту 34 метри, натисненням однієї кнопки.

Зокрема, зазначається що особливість Р-414МБРП «Сосна-2» – пластичність модернізації, яку можна проводити без істотних змін конструкції.

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией