ВІЙСЬКОВО-ТЕХНІЧНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО МІЖ КИТАЄМ ТА БІЛОРУССЮ МАЄ ПОЗИТИВНУ ДИНАМІКУ — ЗМІ

У режимі відеоконференції 17 грудня відбулося 17-те засідання Білорусько-Китайського координаційного комітету із співробітництва у галузі озброєнь та військової техніки.

Про це 20 грудня ц.р. повідомив портал «Новости ВПК».

Білоруську частину Комітету очолював голова Держкомвійськпрому Дмитро Пантус, Китайську частину – заступник начальника Головного управління розвитку озброєння та військової техніки Центральної військової ради КНР генерал-майор Хе Юйбінь.

Відкриваючи 17-те засідання Комітету, генерал-майор Хе Юйбінь зазначив, що, незважаючи на глобальну пандемію, військово-технічна співпраця між Китаєм та Білоруссю має позитивну динаміку, гарний потенціал та перспективи для подальшого розвитку за низкою напрямків, що становлять взаємний інтерес.

У свою чергу, голова Держкомвоєнпрому Дмитро Пантус наголосив на стратегічному значенні розвитку всеосяжних двосторонніх відносин та поінформував китайських колег про те, що 3 грудня 2021 року президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенком затверджено директиву №9 «Про розвиток двосторонніх відносин Республіки Білорусь з Китайською Народною Республікою». Він зазначив, що одним із напрямів співпраці, відображених у документі, є взаємодія у військово-технічній сфері.

Сторони обмінялися думками щодо результатів двостороннього військово-технічного співробітництва, дали високу оцінку досягнутим успіхам у цій галузі та наголосили, що військово-технічна співпраця є важливим показником стратегічного партнерства Білорусі та Китаю, має міцний політичний фундамент, розвивається на принципах рівності та взаємовигідної довіри, відповідає корінним інтересам двох країн.

Крім того, було зазначено, що робочими органами двох держав проведено якісну роботу зі складання та погодження тексту протоколу, в якому представлено аналіз стану реалізації двосторонніх проектів, внесено пропозиції щодо оновлення переліку основних заходів та проектів військово-технічного співробітництва між двома країнами.

Поделиться публикацией