«ВІЙСЬКОВО-ПРОМИСЛОВА КОМПАНІЯ» РФ ВЕДЕ ДВА ДЕСЯТКИ ДКР ТА ПОСТАВИЛА БІЛОРУСІ ПАРТІЮ БТР-82А

«Військово-промислова компанія» («ВПК») РФ веде два десятки дослідно-конструкторських робіт (ДКР) із створення нових бронемашин та автомобілів спеціального призначення.

Про це повідомив 4 січня. Інтерфакс із посиланням на генерального директора «ВПК» Олександра Красовицького.

Зокрема, завершено державні випробування сімейства бронеавтомобілів «Атлет».

Робота з ДКР «Бумеранг» триває, у 2022 році платформа проходитиме державні випробування.

«Також ми вирішили відновити напрямок машин з гібридною трансмісією, ведемо роботи зі створення власних бойових модулів. Зокрема, розроблений безекіпажний бойовий модуль БТР-БМ із 30-мм автоматичною гарматою, спареним кулеметом та протитанковим комплексом. Прицільний комплекс цього модуля має тепловізійний канал, незалежну стабілізовану лінію візування, стабілізацію зброї у двох площинах, захоплення та супровід мети. Головна його відмінність від аналогів – можливість поповнення боєкомплекту без виходу екіпажу з машини та можливість роботи в аварійному режимі за повної відсутності електроживлення в бортовій мережі.

Зважаючи на розширення компетенцій ТОВ «ВПК» тепер ми займаємося створенням та виробництвом гусеничної всюдихідної техніки. Зокрема, представили Міноборони Росії пропозиції щодо створення лінійки гусеничних броньованих транспортерів-тягачів на перспективних агрегатах (двигун, коробка передач, механізм повороту)», — зазначив очільник «ВПК».

За його словами, частка експортних програм у загальному обсязі постачання, що здійснюються «ВПК», становить понад 30 відсотків.

«Великим попитом у закордонних замовників користуються бронеавтомобілі сімейства «Тигр», а також наші бронетранспортери БТР-80 та БТР-82А. Нещодавно поставили партію БТР-82А нашим білоруським партнерам. Кількість через ряд обставин називати не маю права».

Поделиться публикацией