ВІЙСЬКОВИМ ПЕРЕДАНО ПАЛИВОЗАПРАВНИК

Військовим передано паливозаправник з об’ємом цистерни у 10,5 м² на базі вантажного автомобіля МАЗ-5340.

Про це 31 грудня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на пресслужбу виробника «Завод спецтехніки «Техкомплект».

Виробник не уточнив якому саме з військових формувань України було передано вказану спецтехніку.

Паливозаправник оснащений двома блоками видачі пального, що дозволяє йому одночасно заправляти декілька одиниць військової техніки.

Оперативність у військово-польових умовах вирішує все, тому такий варіант конструктива як не можна краще підійде для швидкої дозаправки одразу декількох військових машин, працюючих на дизельному паливі, бензині чи інших світлих нафтопродуктах зі щільністю до 860 кг/м³, – прокоментували розробку для військових на «Заводі спецтехніки «Техкомплект».

Новий паливозаправник двосекційний для можливості перевезення двох типів палива в залежності від потреби конкретного виду техніки.

Обидва блока оснащені вбудованими системами підрахунку палива, що зручно для оцінки звітності та оцінки залишку.

Інше вітчизняне підприємство ДП «45 експериментальний механічний завод» нещодавно розробив найбільшу в Україні автоцистерну з шасі колісною формулою 8х4 на шасі МАЗ-6516C9, яка здатна транспортувати та зберігати 27 тонн пального трьох різних типів.

В якості шасі використане від білоруського виробника – МАЗ-6516C9, що згідно з інформації з офіційного сайту комплектується двигунами ЯМЗ-653 виробництва російського заводу у Ярославлі.

Саме шасі призначено для розміщення різного типу обладнання вагою до 33 300 кг, споряджена маса автомобіля складає 11 500 кг.

Рік тому, у грудні 2019 року Державне підприємство «45 Експериментальний механічний завод» представило свою нову розробку – авіазаправник АПЗ-20-632218.

Розробка та виготовлення цього зразка здійснювалась в інтересах авіаційного підрозділу Національної Гвардії України, проте за потреби ця продукція може постачатися як до Збройних Сил України, так і на цивільний ринок.

 

Поделиться публикацией