ВІЙСЬКОВИЙ КОМІТЕТ НАТО ЗАПЛАНУВАВ ЗАСІДАННЯ В УКРАЇНІ

Військовий комітет НАТО запланував засідання в Україні на березень 2020 року, воно пройде на базі Національної академії сухопутних військ.

Про це 11 грудня ц.р. повідомив DT,UA, посилаючись на заявиву начальника академії генерал-лейтенанта Павла Ткачука у Facebook.

«Отримав інформацію від Місії України при НАТО про те, що в кінці березня наступного, у 2020 році на базі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та підпорядкованих військових частин відбудеться виїзне засідання Військового комітету НАТО», — написав чиновник.

За його словами, для академії це особлива честь і величезна відповідальність.

«Колектив академії приступив до підготовки цього важливого заходу міжнародної співпраці України та її Збройних сил, щоб гідно представити нашу країну», — додав Ткачук.

Членами Військового комітету є начальники генеральних штабів (головнокомандувачі) збройних сил країн-членів НАТО, які збираються не рідше трьох разів на рік.

Військовий комітет також проводить засідання з особливими партнерами (Україна, Грузія). У 2019 році відбулося два засідання комітету у форматі з Україною.

Нагадаємо, Верховна Рада України закликала президента Володимира Зеленського забезпечити підготовку звернення до НАТО, що підтверджує прагнення України отримати План дій щодо членства в Альянсі.

У грудні відбулося ювілейне засідання НАТО в Лондоні. Про що домовилися її члени, читайте в статті «Омолодження НАТО» в тижневику «Дзеркало тижня. Україна».

Поделиться публикацией