ВІЙСЬКА РФ ОТРИМАЛИ ДИСТАНЦІЙНО-КЕРОВАНІ БОЙОВІ МОДУЛІ

Російські війська отримали дистанційно керовані турелі з танковим 7,62-мм кулеметом ПКТ. Про це повідомив «Мілітарний» з посиланням на російську державну корпорацію “Ростех”.

Повідомляється, що турель обладнана стабілізованою у двох площинах камерою з високою роздільною здатністю і 30-ти кратним збільшенням. Також є опційна можливість встановлення теплової камери та приладом нічного бачення. Для керування використовується термінал з джойстиком та монітором, який може бути виконаний у вигляді кейса. Виробник заявляє, що оператор може в режимі реального часу вести прицільний вогонь на відстані від 50 до 1100 метрів.

Турелі передано 247-му гвардійському десантно-штурмовому Кавказькому козачому полку. Розробкою займався концерн “Радиоэлектронные технологии”, чотири турелі вже передали у зону бойових дій, ще п’ять передадуть до кінця поточного року.

Нагадаємо, що 22 вересня “Мілітарний” повідомляв, що українські війська озброюють дистанційно керованими турелями “ШаБля”. На відміну від російського аналогу, “ШаБля” одразу оснащується тепловою камерою, а озброєння не обмежується 7,62-мм кулеметом і може включати гранатомети. Також український комплекс має значно більшу заявлену дальність ураження цілей до 2 кілометрів. Турель може встановлюватися на автомобілі, бронетехніку та безпілотні платформи.

Українські війська озброюють дистанційно керованими турелями ШаБля

У Міноборони України повідомляли, що бойовий модуль “ШаБля” застосовують для ведення розвідки з метою виявлення цілей на полі бою та ураження живої сили противника, а також для боротьби з легкоброньованою технікою і вогневими позиціями ворога.

Поделиться публикацией