ВІЙНА В УКРАЇНІ ЗМІНЮЄ ПІДХОДИ Й СТРАТЕГІЇ НАТО ЩОДО РОСІЇ — ЕКС-КОМАНДУВАЧ НАТО

Війна в Україні радикально змінює погляди Заходу на Росію. Стає зрозуміло, що політика щодо неї впродовж останніх 30 років була неправильною.

Про це під час конференції в Atlantic Council сказав екс-головнокомандувач сил НАТО в Європі Філіп Брідлав.

«Впродовж 30 років ми, простіше кажучи, обіймали ведмедя, намагаючись прийняти Росію в західний світ, в сферу наших цінностей. Але ми сильно помилялися», — сказав він.

На думку Брідлава, на саміті НАТО в Мадриді, який пройде в червні, лідери країн-союзниць повинні ухвалити рішення, які покінчать з цими «обіймами», а також відбудуть НАТО для боротьби з агресором у Європі.

«Країни побачили, що таке російська війна, що відбувається, коли російська армія заходить на вулиці міст. У Європі ніхто не хоче такого. Тому країни вже зараз змінюють свої стратегії так, щоб можна було знищити ворога якомога ближче до кордонів. Щоб він не дійшов до великих міст. Це той урок, який вже винесли з війни в Україні», — сказав Брідлав.

У свою чергу, екс-посол США в Україні Вільям Тейлор додав, що саме тому Україна повинна перемогти у війні, яка триває на її території зараз. Він також наголосив, що це війна автократії проти демократії. А тому, «це і наша війна, а Україна зараз веде її за нас». Саме тому США і союзники повинні допомогти ЗСУ здобути перемогу над російською армією.

Також експерти зауважили, що Китай дуже пильно стежить за перебігом подій в Україні. І багато речей вже здивували Пекін.

Поделиться публикацией