ВІЗИТ ЗЕЛЕНСЬКОГО В США: КЛБЮЧОВІ МОМЕНТИ

Американські законодавці отримали вказівки щодо виступу президента України Володимира Зеленського перед Конгресом.

Він запланований на 2:30 за київським часом (19:30 за східним часом), повідомляє The New York Times.

«Згідно зі службовою запискою, яку я отримав від сержанта Білого Дому: ніяких гостей, закрита галерея Дому і багато охорони з боку Дому Капітолію», — пише видання.

За даними CNN, зустріч проходитиме за таким розкладом (за київським часом):

21:00 — Байден вітає Зеленського в Білому домі;

21:30 — двостороння зустріч президентів;

23:30 — спільна прес-конференція;

01:15 — Зеленський прибуде на Капітолійський пагорб;

02:30 — президент України виступить перед спільним засіданням Конгресу.

Як відомо, наразі український лідер прямує до США на американському військовому літаку.

За даними CNN, до організації та забезпечення заходів безпеки були залучені різні структури США. За даними видання, Зеленський прибув до Польщі на поїзді до Перемишля, біля польсько-українського кордону. До Вашингтона український президент вилетів з аеропорту Жешув.

За даними видання Politico Делегація України під час візиту до США проситиме Вашингтон про постачання ракет ATACMS та безпілотників Grey Eagle та Reaper.

Українська делегація під час візиту Зеленського до США має намір просити Вашингтон про постачання тактичних балістичних ракет ATACMS з дальністю застосування до 300 км, а також ударно-розвідувальних безпілотників Grey Eagle та Reaper.

Про це пише Politico із посиланням на джерело.

«Очікується, що під час зустрічі з Байденом і його командою з питань національної безпеки українська делегація знову виступить із проханнями щодо армійських тактичних ракетних систем великої дальності (ATACMS) і безпілотників Gray Eagle і Reaper», — зазначає видання.

«Але офіційні особи США не готові поступитися. Білий дім Байдена категорично відхилив відправку ATACMS. Витрати на це є високими, кажуть офіційні особи США. Надсилання ракет великої дальності до Києва може спровокувати Путіна на використання потенційно ще більш смертоносної зброї всередині України», — додали автори матеріалу.

Поделиться публикацией