ВІДСЬОГОДНІ В УКРАЇНІ СТВОРЕНО ОБОРОННИЙ ХАБ – РОМАН РОМАНОВ

ВІДСЬОГОДНІ В УКРАЇНІ СТВОРЕНО ОБОРОННИЙ ХАБ – РОМАН РОМАНОВ

Сьогодні Державний концерн “Укроборонпром” фактично створив оборонний хаб, навколо якого сконцентруються кращі виробництва, науковці й інвестиції – в стінах Концерну підписали  Меморандум про співробітництво та співпрацю з громадською організацією “Ліга оборонних підприємств України”. Подія відбулась за участю Народного депутата України, Голови міжфракційного депутатського об’єднання “За розвиток оборонно-промислового комплексу та авіакосмічної галузі України” Віктора Кривенка, а свої підписи на документі поставили Генеральний директор Концерну Роман Романов та Члена Правління громадської організації “Ліга оборонних підприємств України” Олег Висоцький.

Цей документ розпочне нову історію кооперації найпотужніших державного та приватного об’єднань вітчизняного ОПК, а також всіх підприємств, що кооперували з “Укроборонпромом” до цього. Відтак 558 вітчизняних підприємств працюватимуть як єдиний механізм.

“Оборонний хаб – це нова сторінка в історії оборонно-промислового комплексу України. На ній жирним шрифтом прописаний меседж про кооперацію приватного та державного бізнесу. Ми переводимо відносини між підприємствами всередині країни у ранг партнерських, щоб бути конкурентними на світовому ринку. Сьогодні ми можемо впевнено говорити про фактичне об’єднання всіх підприємств, що працюють у військовому секторі, в “міністерство оборонної промисловості України”: відтепер офіційно співпрацюватимуть 134 підприємства Концерну, 30 підприємств “ліги оборонних підприємств” та 394 підприємства, що залучені до Концерну в рамках програми імпортозаміщення”, – прокоментував підписання Меморандуму очільник “Укроборонпрому” Роман Романов.

За його словами, за цими домовленостями Концерн включає “Лігу оборонних підприємств України” до кооперації з обласними державними  адміністраціями, виконання державного оборонного замовлення, ініціює спільні розробки нового озброєння та спільне представництво України на міжнародних оборонних виставках.

“Ліга – це не чергове об’єднання заради об’єднання, ми перевіряємо наші підприємства, їхню сертифікацію та методи роботи. Ми націлені на реальну виробничу кооперацію з підприємствами державного сектору оборонно промислового комплексу та спільний розвиток”, – заявив Член правління Ліги охоронних підприємств України Олег Висоцький.

Присутній на заході Народний депутат України Віктор Кривенко повідомив про створення депутатського  міжфракційного об’єднання заради підтримки оборонного сектору та зауважив на важливості державно-приватного партнерства.

Нагадаємо, що цього року  “Укроборонпром” презентував стратегію реформування оборонно-промислового комплексу. Вона передбачає одночасну роботу у юридичній, технологічній та виробничій площинах. Реформа  складається з корпоратизації, створення Наглядових рад, аудиту із залученням міжнародних компаній, кластеризації підприємств у ключових оборонних сферах, захисту технологій та інноваційної платформи. Ці зміни дозволять інтегрувати оборонний комплекс України в світову спільноту, забезпечити його надійну та високотехнологічну роботу.

Поделиться публикацией
-->