ВІДСУТНІСТЬ ФІНАНСУВАННЯ ОБОРОННИХ РОЗРОБОК ПРИВАТНИХ ПІДПРИЄМСТВ Є ПРОБЛЕМОЮ РОЗВИТКУ УКРАЇНСЬКИХ ОБОРОННИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Відсутність фінансування оборонних розробок, які ведуть приватні оборонні підприємства України, є проблемою розвитку українських оборонних технологій. Про це під час круглого столу в Торгівельно-промисловій палаті 29 травня ц.р. заявив директор з корпоративних прав та інвестиційних проектів Акціонерного товариства «Мотор Січ» Володимир Семенов.

 

За його словами, проблемою також є визначення підприємств, які будуть здійснювати серійне виробництво тих систем озброєнь, які виходять на прийняття на озброєння в Збройні сили України. В якості прикладу підприємець назвав протикорабельну крилату ракету «Нептун», зазначивши, що її розробило Київське державне КБ «ЛУЧ», яке має малосерійне виробництво, а от хто буде здійснювати серійне виробництво, на його думку, поки невідомо.

 

В. Семенов, говорячи про досягнення підприємства «Мотор Січ» повідомив, що приватне підприємство за свої обігові кошти створило можливості для випробування, удосконалення і модернізації усіх систем, які пов’язанні з вертольотами оборонного та подвійного призначення. В якості прикладу, він навів розробки приватного підприємства «Рамзай» та поінформував . що тепер «Мотор Січ» може надати можливість іншим підприємствам-партнерам щодо випробування своїх розробок та технологій.

 

Як відомо, АТ «Мотор Січ» за власні обігові кошти здійснило суттєву модернізацію основних фондів, зокрема, створило та опанувало надскладне виробництво редукторів та лопатей для сучасних вертольотів військового і подвійного призначення.

Поделиться публикацией