ВІДБУЛОСЯ ПРАКТИЧНЕ ВИПРОБУВАННЯ НОВИХ БТР-4Е З ПОДОЛАННЯ ВОДНИХ ПЕРЕШКОД

На 235 Міжвидовому центрі підготовки частин та підрозділів ОК «Південь» Сухопутних військ ЗС України Широкий лан, що на Миколаївщині відбулося практичне випробування нових БТР-4Е з подолання водних перешкод.

Про це поінформував «Військовий навігатор України» 16 березня ц.р.

Нову техніку на одному з найбільших загальновійськових полігонів країни в такому режимі успішно випробовував один із підрозділів 92-ї окремої механізованої бригади.

У ході подолання водних перешкод механізованими підрозділами на новітніх зразках бронетанкової техніки Командувач Сухопутних військ ЗС України поспілкувався з журналістами та відповів на запитання.

— Я завжди присутній, коли бригади виходять на полігони в завершальну стадію своєї підготовки перед виконанням бойових завдань. Нам потрібно побачити рівень їхньої готовності, спроможності діяти за різних умов. Це лінійний батальйон бригади, який озброєний штатною новітньою технікою. Особовий склад вже виконував бойові завдання в районі АТО в тому числі і на цій техніці, — повідомив Командувач виду ЗС України.

— Для мене, як і для командирів із кількох оперативних командувань, було надзвичайно цікаво спостерігати, як себе поводить на воді техніка, на яку ми покладаємо великі сподівання. Тут на полігоні ми впевнилися в її високих можливостях, — зазначив командувач СВ ЗС України. — Важливо, що за процесом спостерігали і представники підприємств-виробників оборонно-промислового комплексу, які робили потрібні висновки, адже будь-яку техніку можна й потрібно постійно вдосконалювати. Зараз вже можна сказати, що доопрацьований варіант згаданої моделі бронетранспортера нас значною мірою задовольняє в сенсі виконання поставлених перед нами завдань, — додав генерал-полковник Сергій Попко.

Наші захисники переконалися — машина хороша. Проте, межі вдосконалення ще не досягла — чим займуться заводчани.

Військовослужбовець Володимир, за позивним «Папай» поділився враження після керування новою бронемашиною.

— У мене є з чим порівнювати, адже до поранення під час служби в АТО я також мав справу із БТРами, щоправда старішими модифікаціями. Переваг в БТР-4Е є чимало. Це і новий надійний двигун, і комфортні умови для всього екіпажу, і потужна зброя та краща керованість машини за допомогою різних сучасних систем. А його протимінна захищеність, взагалі значно краща, аніж на техніці, на якій ми воювали у 2014 році. Ми переконались, що і по воді він пересувається так, як потрібно, саме так, як про це заявили виробники. За що їм велика подяка! — повідомив «Папай».

Поделиться публикацией