ВІДБУЛИСЯ УСПІШНІ ВИПРОБУВАННЯ НОВОЇ МОДИФІКАЦІЇ ПТРК «СКІФ»

На одному з військових полігонів відбулися успішні випробування нової модифікації протитанкового керованого ракетного комплексу «Скіф» (експортна версія українського «Стугна-П»). Про це повідомили на офіційній сторінці КБ «Луч» у facebook 18 квітня ц.р.

Конструкція удосконаленого протитанкового керованого ракетного комплексу «Скіф» зазнала низку змін згідно вимог потенційного замовника. Усі модифікації були направлені на адаптацію пускової установки для використання її в умовах м’яких ґрунтів та піску. Сама ракета не зазнала змін так як с самого початку розроблялася для застосування в будь-яких кліматичних та погодних умовах, без виключень.

Під час випробувань удосконаленого протитанкового керованого ракетного комплексу «Скіф» були представники компаній розробника та країни замовника. Також були присутні представники Збройних Сил України, які слідкували за ходом випробувань нової розробки КБ «Луч».

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Попко Сергій Миколайович (Сергій Попко) під час випробувань високо оцінив модернізацію сучасного українського протитанкового ракетного комплексу виробництва КБ «Луч».

«Обладнання штатного ПТРК потужним тепловізором дає змогу гарантовано уражати бронетехніку ворога в умовах складної видимості та вночі. Ця розробка вчергове підтверджує, що наша країна має надзвичайно високий науковий потенціал, який дозволяє створювати зразки озброєння та військової техніки на рівні провідних країн світу,» додав Сергій Попко.

Унікальна розробка творчого колективу державного підприємства «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» має низку технічних переваг, які гарантують її ураження рухомих і нерухомих сучасних броньованих цілей, що мають комбіновану, рознесену чи монолітну броню, у тому числі з динамічним захистом. Окрім цього, український ракетний комплекс також здатний уражати малорозмірні цілі типу довготривалих вогневих точок, танки в окопі, легкоброньовані об’єкти та вертольоти, що робить його універсальним вогневим засобом стримування на полі бою.

Поделиться публикацией