ВС БІЛОРУСІ ДО КІНЦЯ РОКУ ПРИЙМУТЬ НА ОЗБРОЄННЯ РСЗВ «ПОЛОНЕЗ» З ДАЛЬНІСТЮ СТРІЛЬБИ НА 300 КМ – ГЕНШТАБ РБ

Важка далекобійна реактивна система залпового вогню (РСЗВ) «Полонез М» з дальністю стрільби до 300 км може бути прийнята на озброєння в ЗС Білорусі до кінця поточного року, повідомив начальник ракетних військ і артилерії Збройних сил — начальник управління ракетних військ і артилерії генерального штабу ЗС Геннадій Козловський.

Про це 13 листопада передав interfax.by.

«Уже в минулому році ми провели пуски на модернізованому комплексі до 300 км. Це B-300 «Полонез М». В цьому році ми будемо завершувати цю дослідно-конструкторську роботу і можливо до кінця року будемо приймати на озброєння даний комплекс. В подальшому дані системи залпового вогню будуть надходити на озброєння ракетних підрозділів ракетних військ і артилерії Збройних Сил », — сказав Г.Козловскій.

При цьому Г.Козловскій зазначив, що в Білорусі ведуться розробки щодо подальшого збільшення дальності стрільби «Полонез». «Досягнута дальність в 300 км — це не межа», — сказав він.

За його словами, збільшення дальності стрільби є пріоритетом у розвитку білоруських ракетних військ і артилерії. «Перше — це збільшення просторових можливостей, в першу чергу дальності стрільби. Друге — скорочення часу на підготовку завдання ракетних ударів і вогню артилерії. Третє — підвищення точності », — перерахував завдання Г.Козловскій.

Прикладом точності, продовжив він, є пуск ракети комплексу «Полонез М» на 300 км. «Пуск проводився з Брагінського району Гомельської області по точці в Івацевічському районі Брестської області. Екскаватором вирили великий хрест, видимий з безпілотника. І ракета потрапила прямо в нього », — розповів начальник артилерії.

Як повідомлялося, глава держави Олександр Лукашенко в понеділок доручив голові Держкомвоєнпрому Білорусі Роману Головченко продовжити роботу над розширенням тактико-технічних характеристик РСЗО «Полонез». «Президент Білорусі поставив завдання в подальшому розвивати цю сферу. Тому ключовий напрямок, над яким ми зараз працюємо, — це подальший розвиток ракетобудування », — заявив Р.Головченко.

Важка далекобійна РСЗВ «Полонез» створена в 2015 році як результат військово-технічного співробітництва Білорусі та Китаю. У 2018 році РСЗВ «Полонез» стали оснащуватися ракетами вітчизняного виробництва з дальністю стрільби до 300 км. У квітні цього року успішні пуски з дальністю стрільби до 300 км проведені на Алашанскому полігоні (КНР, провінція Внутрішня Монголія). У 2017 році в Поліссі були проведені пуски ракет на максимальну дальність польоту 299 км. Випуск ракет для «Полонез» в Білорусі локалізована на заводі точної електромеханіки в Дзержинську. Білоруські експерти очікують, що Госкомвоенпром може оснастити РСЗВ «Полонез» ракетами з дальністю стрільби до 500 км.

Поделиться публикацией