ВР Є СИЛИ, ЗДАТНІ НА ПЕРЕВОРОТ — ВОНИ ЧЕКАЮТЬ, КОЛИ РОСІЯНИ ПОЧНУТЬ НЕНАВИДІТИ ПУТІНА

У Росії є сили, які здатні повалити Путіна, але вони очевидно очікують на момент, коли люди почнуть ненавидіти Путіна через наслідки санкцій.

Вже влітку росіяни почнуть ненавидіти Путіна через кризу, переконаний російський опозиційний політик екс-депутат Держдуми Дмитро Гудков в ефірі каналу «Україна 24».

За його словами, «ненависть народу щодо влади, вона буде сильною, починаючи з червня чи з липня, коли санкції вдарять по всіх за повною програмою. І я думаю, що до вересня-жовтня ми побачимо серйозну кризу і в економіці, і в політиці Росії, чого б вони не придумали. Вони будуть розповідати, що перемогли всіх і вся. Але і для них, і для Путіна, це закінчиться дуже погано. Шкода, що стільки людей гине» — сказав російський опозиціонер.

Він висловив переконання, що мілітаристський чад, в якому сьогодні знаходиться Росія, закінчиться для Путіна ненавистю своїх громадян.

«Частина з яких потім скажуть «а нас обманювали», частина скаже «а я й так їх не підтримував», — вважає Гудков.

«Там є люди, які можуть організувати щось на кшталт перевороту або змови. Але вони чекають, коли влада стане моментально слабшати. Це станеться після того, як активно почнуть впливати на маси санкції, з червня-липня, за різними прогнозами. Напевно вони чекають на цей момент», — сказав російський політик.

Він також припустив, що пом’якшення санкцій може лягти в основу якоїсь переговорної позиції, яку намагатиметься запропонувати російська сторона.

«Для того щоб вийти з війни, я так розумію, Путін поставив завдання домогтися скасування якихось санкцій від Заходу», — каже Гудков.

Крім того, за його словами, російська влада зараз шукатиме теми для нової пропагандистської платформи, яка має обґрунтувати хоча б якийсь привід для виходу з війни або пояснення економічної ситуації, в якій опинилася країна. Проте, наголосив політик, це вже не врятує нинішню російську владу.

«Можна, звичайно, їздити на Запорожці і розповідати, що ти їздиш на Мерседесі. Але ніякого реального виходу для Путіна, хорошого результату. Для всіх цих ідіотів, які це планували, які реально організували військові злочини, які знищували мирних громадян, для них все закінчиться погано. Вони поки що цього не розуміють», — сказав Гудков.

Також він зазначив, що у владі в Росії є розсудливі люди, але вони не входять до оточення Путіна. «Там є розсудливі люди. Це економічний блок уряду, який я в принципі не розумію, навіщо продовжує обслуговувати військових злочинців. Розсудливі люди (також, — ред.), вони або видворені з країни, або не при справах, або просто бояться щось сказати. А у Путіна в команді якраз дуже багато нерозумних людей, і вони домінують, на жаль», — заявив опозиціонер.

Нагадаємо, голова Центрального банку Російської Федерації Ельвіра Набіулліна заявила про суттєві економічні проблеми в Російській Федерації у другому-третьому кварталі цього року. Це була перша велика заява глави Центробанку РФ Набіулліної з моменту вторгнення Росії в Україну.

Поделиться публикацией