ВР ПІДТРИМАЛА ЗАКОНОПРОЕКТ 2398-Д «ПРО ОБОРОННІ ЗАКУПІВЛІ»

Верховна Рада України у повторному другому читанні підтримала законопроект 2398-д «Про оборонні закупівлі». «За» проголосували 276 депутатів.

Про це 17 липня ц.р. повідомив портал DT,UA.

Доопрацьований законопроект передбачає механізми захисту вітчизняного виробника шляхом врахування інтересів виконавців державних контрактів із закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення, в тому числі – можливість коригування цін у разі істотних змін фінансово-економічних умов виконання контрактів, застосування критерію «вартість життєвого циклу» під час відбору виконавців, що відповідає кращим стандартам країн-членів НАТО та ЄС, надання пріоритету локалізації виробництва на митній території України та застосування офсетних процедур під час закупівель по імпорту.

Наголошується, що законопроект також визначає загальні правові засади планування, порядок формування обсягів та особливостей здійснення закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення для забезпечення потреб сектору безпеки і оборони, інших товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб національної безпеки і оборони.

Разом з тим, визначено порядок здійснення державного та демократичного цивільного контролю у сфері оборонних закупівель.

 

 

 

Поделиться публикацией