ВРУ УХВАЛИЛА ПОРЯДОК УТВОРЕННЯ ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНИХ АДМІНІСТРАЦІЙ

Народні депутати на сьогоднішньому засіданні ухвалили в цілому проєкт закону № 3913 «Про внесення змін до деяких законів України щодо утворення військово-цивільних адміністрацій».

Про це 17 грудня ц.р. повідомив портал Арміяinform.

 

Законопроєктом визначені підстави, за якими військово-цивільні адміністрації можуть утворюватися в об’єднаних територіальних громадах.

 

Так, зокрема у ЗУ «Про військово-цивільні адміністрації» у статті 3 передбачається доповнити частину другу новим реченням такого змісту: «Військово-цивільні адміністрації об’єднаних територіальних громад згідно із затвердженими Кабінетом Міністрів України територіями територіальних громад можуть бути утворені у разі встановлення Центральною виборчою комісією неможливості забезпечити підготовку та проведення місцевих виборів на окремих територіях».

 

На думку авторів законопроєкту, його ухвалення дозволить створити умови для забезпечення безпеки та нормалізації життєдіяльності населення в районі відсічі збройної агресії Російської Федерації, а також повсюдності та безперервності влади, гарантованого Конституцією України місцевого самоврядування на окремих територіях в умовах чергового етапу адміністративно-територіальної реформи.

 

Поделиться публикацией