ВРУ СПРОСТИЛА ВИЛУЧЕННЯ МАЙНА ДЛЯ ПОТРЕБ ОПК

Рада спростила вилучення майна для потреб оборонно-промислового комплекс. Верховна Рада прийняла закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації деяких питань примусового відчуження та вилучення майна в умовах правового режиму воєнного стану».

Про це 15 ц.р. повідомив Цензор.нет.

Як зазначається у пояснювальній записці, законопроєкт має вдосконалити процедуру примусового відчуження та вилучення майна в умовах воєнного стану, пришвидшити термін переходу промисловості на військові рейки, особливо важкої промисловості і машинобудівної галузі, а також налагодити власний механізм забезпечення Збройних Сил необхідним озброєнням та амуніцією.

З цією метою пропонується надати Раді національної безпеки і оборони (РНБО) право приймати рішення про примусове відчуження або вилучення рухомого майна, що використовується чи може використовуватися для забезпечення діяльності підприємств оборонно-промислового комплексу.

Раніше Верховна Рада прийняла постанову про примусове відчуження майна ПрАТ «Новокраматорський машинобудівний завод» через ризики його захоплення ворогом. При цьому устаткування ПрАТ «НКМЗ» може бути задіяно в кооперації підприємств оборонно-промислового комплексу під час виробництва великокаліберних снарядів, компонентів артилерійських озброєнь (стволів) та новітніх вітчизняних комплексів артилерійського озброєння, зокрема для найскорішого закриття нагальної потреби в артилерійських стволах 122 мм.

Поделиться публикацией