ВРУ ПРИЗНАЧИЛА П. РЯБІКІНА МІНІСТРОМ З ПИТАНЬ СТРАТЕГІЧНИХ ГАЛУЗЕЙ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ

Верховна Рада призначила Павла Рябікіна міністром з питань стратегічних галузей промисловості України. Таке рішення підтримали 237 депутатів.

Про це 4 жовтня ц.р. повідомив портал DT,UA.

Павло Рябікін обійняв посаду без приставки віцепрем’єр, яку разом з портфелем міністра втратив попередній очільник Мінстратегпрому Олег Уруський.

Виступаючи в Раді Рябікін заявив, що за час існування Мінстратегпрому зроблені великі кроки щодо формування політики у цій сфері, але відсутня достатня нормативна база та підзаконні акти, «над якими нам з вами, разом, якщо буде ваша воля, належить працювати». Він заявив створення, що Міністерства стратегічних галузей промисловості дало поштовх діалогу між Міноборони та Генштабом та виробниками продукції оборонного призначення.

«На моє глибоке переконання, всі учасники цього процесу мають працювати, як єдиний, чіткий та злагоджений механізм, без жодних похибок. Ми маємо підвищити ефективну взаємодію, координацію та контроль за діяльністю державних замовників та виробників з метою повного та безумовного виконання державного оборонного замовлення. Пріоритетом для мене буде забезпечення оборонним замовлення саме вітчизняних виробників, незалежно від форми власності. Головне якісне, сучасне, високотехнологічне озброєння та військова техніка для нашої армії», — заявив Рябікін.

В контексті подальшого розвитку ОПК держави, він вважає актуальним та своєчасним прийняття Радою закону про особливості реформування оборонно промислового комплексу.

«Українська оборонка має компетенції в космічному ракетобудуванні, авіаційній та бронетанковій техніці, двигунобудуванні високоточному озброєнні та радіоелектронній техніці. Переконаний, що для збереження розвитку наявного потенціалу нашої промисловості ми маємо оперативно і водночас в край виважено та обережно проводити заходи реструктуризації та корпоратизації підприємств ОПК України. І Мінстратегпром має стати координатором цього процесу», — додав Рябікін.

Одним з пріоритетом він назвав розвиток та підтримку внутрішнього виробника конкурентоспроможної продукції. Акцент — створення замкнених циклів розробки та виробництво готових зразків озброєння та військової техніки.

 

Поделиться публикацией