ВПК РФ НЕ МАЄ ДОСТАТНІХ СПРОМОЖНОСТЕЙ, ЩОБ ПРОВЕСТИ РОЗКОНСЕРВАЦІЮ ОЗБРОЄННЯ

Військово-промисловий комплекс Росії не має достатніх спроможностей, щоб провести розконсервацію озброєння та військової техніки, тому переміщає його залишки в Білорусь.  Про це 9 січня ц.р. повідомив портал ZN,UA, посилаючись на заступника командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенанта Олександра Павлюка.

За його словами, значна кількість озброєння та військової техніки, що прибуває з Росії до Білорусі для навчання військ, знята з довготривалого зберігання. Для відновлення її боєздатності потрібен час, а також значні сили та засоби.

“Відомо, що до робіт із відновлення військової техніки залучаються білоруські військовослужбовці” — зазначив він.

Коментуючи анонсовані в Білорусі спільні російсько-білоруські військові льотні навчання, які проходитимуть з 16 січня до 1 лютого, начальник штабу запевнив, о  сили оборони уважно стежать за переміщеннями ворога, а також відслідковують потенційні загрози, які можуть бути пов‘язані з цими діями.

“Ми знаємо, де ворог розміщує особовий склад та техніку. Ми готові до різних сценаріїв, але загроза вторгнення зі сторони Білорусі, на сьогодні, залишається малоймовірною”, — додав він.

Війська Росії та Білорусі планують у понеділок, 16 січня, розпочати спільні льотно-тактичні навчання на білоруській території. Зокрема у неділю, 8 січня, на територію республіки прибула авіаційна складова російських Військово-космічних сил.

Поделиться публикацией