ВПЕРШЕ В УКРАЇНІ РОЗРОБЛЕНО ДОКТРИНУ ВІЙСЬКОВО-МОРСЬКИХ СИЛ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

Вперше в Україні розроблено Доктрину Військово-морських сил Збройних сил України. Документ підготовлено з використанням досвіду країн-членів і країн-партнерів НАТО.

Про це 28 квітня ц.р. повідомляє Міністерство оборони.

Документ розроблено Інститутом ВМС Національного університету «Одеська морська академія» спільно з кафедрою ВМС Національного університету оборони України імені Івана Черняховського і командуванням ВМС ЗСУ.

«В умовах триваючої агресії з боку Російської Федерації, яка має на меті повернути Україну до своєї сфери впливу, в умовах тимчасової окупації Автономної Республіки Крим, активної діяльності Чорноморського флоту РФ на морських комунікаціях у виключній морській економічній зоні України перед керівництвом держави постало чимало питань, передусім щодо забезпечення національної безпеки з морського напрямку», — заявив командувач ВМС ЗС України контрадмірал Олексій Неїжпапа.

Він наголосив, що майбутнє України як суверенної держави прямо залежить від спроможності вільно використовувати море в рамках міжнародного права, дотримання якого у Чорноморському регіоні можуть забезпечити насамперед країни-члени НАТО та безпосередньо саме членство України в Північноатлантичному альянсі.

Як наголосили у відомстві, розкриття значення морського середовища для економіки України та її національної безпеки в цілому є важливою складовою цієї Доктрини.

Поделиться публикацией