ВПАВ НАВЧАЛЬНО-ТРЕНУВАЛЬНИЙ ЛІТАК L-39

Під час виконання практичних польотів курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Кожедуба впав навчально-тренувальний літак L-39

Про це повідомив Український мілітарний портал 2 липня ц.р.

Курсант, який виконував навчальний політ встиг катапультуватися.

Літак впав у поле поблизу селища Старовірівка Куп’янського району на Харківщині.

За попередньою інформацією на літаку L-39 з бортовим номером 08 відмовив двигун.

“Після катапультування та приземлення курсант самостійно вийшов на зв’язок та повідомив, що ушкоджень не має, стан здоров’я задовільний. За ним екстрено виїхала група пошуковців”, – повідомило командування університету.

Цей L-39 зі складу 203-ї навчальної авіаційної бригади проходив капітальний ремонт Державному підприємстві “Чугуївський авіаційний ремонтний завод” та в березні 2014-го року був переданий до частини.

Аеро L-39 «Альбатрос» (Aero L-39 Albatros) – навчально-тренувальний та навчально-бойовий літак, чеського виробництва.

Роботи з ремонту та модернізації в Україні навчально-тренувального літака проводяться на двох підприємства – ДП “Чугуївський авіаційний ремонтний завод” та ДП “Одесаавіаремсервіс”.

В Україні розроблено модернізацію навчально-тренувального літака L-39M1.

L-39М1 оснащується новим двигуном АІ-25ТЛШ виробництва запорізького підприємства “Івченко-Прогрес”, що має більшу тягу в порівнянні з базовим двигуном з 1720 до 1850 кг. Також на модернізованому літаку встановлюються апаратура навігації, бортовий самописець українського виробництва та інше.

Поделиться публикацией