ВНАСЛІДОК КІБЕРАТАКИ РОСАВІАЦІЯ ВТРАТИЛА 65 ТЕРАБАЙТІВ ДАНИХ

На Росавіацію здійснили потужну кібератаку. Як розповідають РосЗМІ, не працювала мережа, а також були знищені всі документи, пошта, файли на серверах. Загалом мовиться про приблизно 65 терабайтів даних.

Про це 29 березня ц.р. повідомив Цензор.НЕТ, посилаючись на 24 Канал.

В повідомлені йдеться, що внаслідок атаки втрачено усі електронні листи за 1,5 роки, їхні копії відсутні, а сама ж атака стала можливою, адже підприємство ТОВ «ІнфАвіа», яке займається експлуатацією IT-інфраструктури Росавіації, неякісно виконувало свої зобов’язання по договору.

Крім того, уже відомо, що від суботи у Росавіації проводять слідство співробітники прокуратури, а також ФСБ.

Один із топ-менеджерів авіаційних навчальних центрів зазначив, що атака унеможливила вхід до бази даних. Це виявили 28 березня. А у ній, за його словами, зберігалися усі документи, якими обмінювалися з Росавіацією. Мовиться як про списки викладачів, так і про затверджені програми навчання.

Це означає, що у Росавіації втратять інформацію про затверджених викладачів навчальних центрів. Окрім того, в одному з них виявили, що внаслідок атаки втрачені практично усі електронні документи.

У коментарі РосЗМІ експерт заявив, що Росавіація – об’єкт критичної інформаційної інфраструктури. Тож, якщо факт хакерської атаки таки підтвердять, то її з упевненістю можна буде вважати однією з найбільших серед цілеспрямованих за останні роки.

Поделиться публикацией