ВМС УКРАЇНИ В ПОТОЧНОМУ РОЦІ ПРОДОВЖАТЬ НАРОЩУВАТИ МОЖЛИВОСТІ І РЕФОРМУВАННЯ ОРГАНІВ УПРАВЛІННЯ

Військово-Морські сили Збройних сил України в 2018 році будуть продовжувати реформування і нарощувати свої можливості. Про це заявив  командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Серед основних завдань ВМС ЗС України на 2018 рік — нарощування можливостей, забезпечення реалізації завдань реформування та розвитку, формування нових органів військового управління, їх всебічне забезпечення», — процитувала командувача ВМС України прес-служба МОУ.

Він нагадав, що ВМС України протягом 2017 року виконували завдання щодо захисту країни як з морського напрямку, так і в районі проведення військової операції в Донбасі, відновлювали боєздатність озброєння і військової техніки, корабельного складу, брали до складу флоту нові бойові одиниці (малі артилерійські броньовані катери «Гюрза-М»), продовжували відновлення інфраструктури військових містечок і приводили структуру командування до стандартів НАТО.

«У минулому році ми вперше після десятирічної перерви зробили штурманську практику. На навчальних катерах» Чигирин «та» Нова Каховка «курсанти 2-го курсу Інституту ВМС Національного університету» Одеська морська академія «ходили в похід до берегів Румунії та Болгарії. Це дозволило майбутнім офіцерам перевірити отримані під час навчання навички безпосередньо в море «, — додав І.Воронченко.

Він зазначив, що завдяки відновленню технічної готовності навчального катера «Сміла» в цьому році курсантський похід буде проходити в складі повної навчально-катерній групи.

За словами командувача, в минулому році військовий флот поповнився чотирма сучасними катерами «Гюрза-М», а найближчим часом командування флоту вирішить питання про перспективи корвета «Вінниця».

«Корабель вже поставлений в док. Проводиться обстеження корпусу, палубних механізмів, енергетичної установки та електрообладнання шляхом ультразвукової дефектоскопії», — поінформував І.Воронченко про хід робіт на корветі.

Малий протичовновий корабель проекту №1124 «Вінниця багатоцільовий корабель прибережної дії (шифр «Альбатрос», англ. Grisha class corvette за класифікацією НАТО). В кінці вересня 2017 року судноремонтна верф» Україна «Одеського порту прийняла корвет на ремонт. Згідно з раніше озвученими планами, на ньому планується провести повний комплекс ремонтних і докових робіт. Після цього корвет планувалося направити на київський завод, де його мають  переоснастити і озброїти.

Поделиться публикацией