ВМС НОВОЇ ЗЕЛАНДІЇ ПРИЙНЯЛИ СУДНО «AOTEAROA»

Відбулася церемонія введення в бойовий склад ВМС Нової Зеландії танкера-заправника нового покоління (A11) «Aotearoa».

Про це 3 серпня ц.р. повідомив Український мілітарний портал.

Танкер побудований південнокорейської суднобудівною компанією Hyundai Heavy Industries (HHI).

Як планується, після короткого періоду підготовки почнуться контрольні ходові випробування судна.

Портом приписки корабля стане Нью-Плімут (New Plymouth).

Hyundai Heavy Industries була обрана переможцем конкурсу на новий танкер-заправник для ВМС Нової Зеландії в грудні 2015 року.

У 2016 році з компанією був підписаний контракт вартістю 350 млн дол. США.

(A11) «Aotearoa» призначений для заміни знятого з озброєння в грудні 2017 року танкера-заправника «Endeavor», побудованого Hyundai Heavy Industries і прийнятого на озброєння ВМС країни у квітні 1988 року.

Нагадаємо, у порт Окленда 26 червня, після 15-денного переходу з Ульсан (Південна Корея) прибув танкер-заправник нового покоління (A11) «Aotearoa».

Церемонія закладання кіля (A11) «Aotearoa» відбулася 13 серпня 2018 року, спуск на воду відбувся 24 квітня 2019 року, хрещення – в жовтні 2019 року. Передбачається, що повної готовності судно досягне в травні 2021 року.

«Aotearoa»

«Aotearoa» стане найбільшим судном у складі ВМС Нової Зеландії. Його довжина становить 173,2 м, ширина – 24,5 м, осадка – 8,5 м, водотоннажність – 26000 т.

Корабель відрізняється «сокиро-образною» носовою частиною (sea axe), яка підвищує його морехідні якості та дозволяє економити паливо.

Судно оснащене комбінованої головною енергетичною установкою типу CODLAD і розвиває максимальну швидкість 16 вузлів, дальність плавання – 6750 морських миль.

На борту танкера можуть розміщуватися до 100 осіб, включаючи основний екіпаж з 64 осіб, а також авіапідрозділів (11 осіб), геодезистів і вчених.

Корабель може транспортувати 8000 т дизельного палива, 1550 т авіаційного палива і 250 т прісної води.

Крім палива і води, танкер також може використовуватися для зберігання боєприпасів, продовольства і запасних частин, підтримки операцій з надання гуманітарної допомоги та надання допомоги потерпілим в стихійних лихах.

Він дозволяє перевозити 14 стандартних 20-футових контейнерів.

Судно оснащене ангаром і льотним майданчиком для приймання будь-якого вертольота ПС Нової Зеландії, включаючи NH-90 і SH-2G, а також двома надувними шлюпками з жорстким корпусом (RHIB).

(A11) «Aotearoa» спроєктований з урахуванням можливості застосування в високих широтах. Корпус і інші системи корабля посилені для виконання завдань в льодах Антарктиди.

 

 

 

 

Поделиться публикацией