ВМСУ ОЧІКУЮТЬ НАДХОДЖЕННЯ ПЕРШОГО БРИТАНСЬКОГО ТРАЛЬЩИКА

Військово-Морські Сили ЗС України очікують надходження першого британського тральщика класу Sandown до кінця поточного року.

Про це 17 січня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на командувача ВМС України контр-адмірала Олексія Неїжпапу у своєму зверненні до особового складу з нагоди початку нового навчального року

Повідомляється, що флот планує отримати перший тральщик-шукач мін класу Sandown.

«До кінця року плануємо отримати перший протимінний корабель класу Sandown»,- сказав Олексій Неїжпапа.

Нагадуємо, що Військово-Морські Сили України отримають два тральщики-шукачі мін, які передадуть зі складу ВМФ Великої Британії.

Кораблі надійдуть до складу національного флоту після повної ревізії, ремонту, модернізації, а також додаткового оснащення та відповідної підготовки особового складу ВМС України.

Домовленість зафіксували у Меморандумі про реалізацію проєктів морського партнерства між консорціумом промисловості Сполученого Королівства та Військово-Морськими Силами України.

Для потреб національного флоту придбають протимінні кораблі типу Sandown, що увійшли до складу британського флоту у період з 1989 по 2001 роки.

Короткі технічні характеристики кораблів:

Водотоннажність: 450 тонн (повна)
Довжина: 52,6 метрів
Ширина: 10,5 метрів
Осадка: 2,4 метрів
Швидкість:
• до 13 вузлів на дизельній силовій усновці
• до 6,5 вузлів на електричній
Екіпаж: 34 осіб
Озброєння: 30-мм бойовий модуль та три кулемета калібром 12,7 мм
Спеціальне обладнання: автоматизована система управління протимінними діями Atlas Elektronik IMCMS

У листопаді Військово-Морські Сили України почали формування екіпажів для майбутніх тральщиків.Тоді розпочався відбір кандидатів з числа військовослужбовців та військовозобов’язаних запасу для проходження військової служби за контрактом на посадах осіб рядового та старшинського складу.

 

Поделиться публикацией