ОБОРОННІЙ СФЕРІ УКРАЇНИ НЕ ДОСТАЄ КООРДИНАЦІЇ ТА ПРОЗОРОСТІ — ЕКС-КОМАНДУЮЧИЙ СУХОПУТНИМИ СИЛАМИ США У ЄВРОПІ

Україна має технічну спроможність виробляти сучасні зразки озброєння, але недостатня  координація у оборонній сфері  та відсутність  прозорозоті не дозволяє це робити. Таку думку висловив генерал-лейтенант (у відставці), який до грудня 2017 року командував сухопутними силами США у Європі, Бен Годжес, виступаючи на брифінгу в Гельсінській комісії, присвяченому Європейській безпеці. Про це повідомляє «Голос Америки».

За його словами, окрім проблем із координацією управління розвиток українського оборонпрому гальмує його структура та закритість цього сектору економіки.

«Вони мають технічну спроможність виробляти справді дуже гарні речі, але через те, яким чином побудована їх оборонна промисловість і недостатню прозорість, вони не купують, чи не можуть собі дозволити. Я не експерт, але вони могли б виробляти більше, але ми повертаємось до того, якою є структура їх економіки, і як працює парламентський нагляд».

Генерал поділився враженнями від  візиту до Харківського танкового заводу, згадавши танк Т-34, зроблений на ХТЗ, який став знаменитою бронемашиною Другою світової війни.

Говорячи про зразки техніки, які завод зараз робить на замовлення інших держав, він висловив свої здивування тим, що, мовляв,  Україна просить Джавеліни, а сама експортує танки, — повідовляє «Голос Америки».

ІА «ОПК»

 

Поделиться публикацией