ВИКОРИСТАННЯ ПРОТИКОРАБЕЛЬНИХ РАКЕТ ПО НАЗЕМНИХ ОБ’ЄКТАХ МОЖЕ СВІДЧИТИ ПРО НЕСТАЧУ У РФ ІНШИХ ТИПІВ ВИСОКОТОЧНИХ БОЄПРИПАСІВ– АНАЛІТИК

Використання російськими військами для ударів по наземних об’єктах протикорабельних ракет «Онікс» може свідчити про нестачу у РФ інших типів високоточних боєприпасів великої дальності.

Про це 4 травня ц.р. поінформував «Фокус», посилаючись на старшого наукового співробітника Центру військово-морського аналізу США, військового аналітика Майкла Кофмана та Інститут вивчення війни (ISW).

В повідомлені йдеться, що удари по об’єктах військової інфраструктури на Одещині здійснені з берегового ракетного комплексу «Бастіон» ракетами «Онікс».

У Міноборони РФ заявляли, що вони завдали удару по логістичному центру на військовому аеродромі.

Кофман каже, що він все частіше інтерпретує такі пуски як ознаку того, що у ЗС РФ залишилося мало ракет великої дальності іншого типу.

«Це дорога система для використання як для другорядної ролі», — пише Майкл Кофман.

У Вашингтонському Інституті вивчення війни також вважають, що використання «Оніксів» може свідчити про те, що російські війська мають недостатню кількість ракет іншого типу.

«Російські сили мають дефіцит інших типів високоточних боєприпасів великої дальності, необхідні для знищення української логістики», — зазначають в ISW.

Поделиться публикацией